Захоплюючий досвід від Chihuly Studio

Chihuly Studio — це робоча студія художника Дейла Чіхулі (Dale Chihuly). Студія підтримує незламну творчість художника, яка охоплює понад п’ять десятиліть

Світ знає американського митця Дейла Чіхулі як художника по склу. Але це лише одна грань його життя. Читайте далі, щоб побачити багато способів, якими Дейл виражає своєю творчістю і впливає на життя і світобачення інших.

Ідеї ​​Дейла

Протягом багатьох років Дейл розробив безліч інноваційних методів для досягнення свого мистецького бачення. Він прагне експериментувати і не боїться невдачі. Незалежно від того, намагається він виготовити форму Macchia діаметром до чотирьох футів чи розширює межі скла для своєї серії Rotolo , експеримент є важливою частиною творчого процесу Дейла Чіхулі.

СКЛО

Перська стеля , 2012, 25 x 15′ Королівський музей Онтаріо, Торонто

Пристрасть Чіхулі до скляного середовища породила десятиліття експериментів, які відвели творчість художника від традицій, щоб виявити органічні форми, розсунути межі масштабу для створення масивних архітектурних інсталяцій і вивчити силу прозорості та світла, що проходить через колір.

Топаз і Аква – Перська стінка (деталь), 2016, 66 х 78 х 16″

Кульмінацією цього дослідження стала робота, яка розкриває естетичну здатність матеріалу, від тихих творів до динамічних барвистих інсталяцій, які відзначаються в музеях і садах по всьому світу.

Я хочу, щоб люди були переповнені світлом і кольором у такий спосіб, якого вони ніколи не відчували.

– Dale Chihuly

Інтерес Чіхулі до архітектури та способу взаємодії форми зі світлом і простором помітні в усіх його роботах. Його амбітні мистецькі інсталяції, розміщені в громадських місцях, музеях і ботанічних садах по всьому світу, гармонійно взаємодіють. Протягом багатьох років Дейл розробив безліч інноваційних методів для досягнення свого мистецького бачення. Він прагне експериментувати і не боїться невдачі.

Перська люстра з рожевого кварцу та графіту , 2018

ІНСТАЛЯЦІЇ

Морська блакитна та цитринова вежа , 2021, 15 x 8½ x 8½’


Поєднуючи колір, світло, форму та простір для створення унікальних захоплюючих вражень, Chihuly завершив амбітні інсталяції архітектурних творів мистецтва по всьому світу.

Натхненний пожиттєвим інтересом до архітектури та садів, Чіхулі створює скульптури для різних об’єктів, від громадських місць і музеїв до приватних будинків і садів.

 

Малювання було важливим у практиці Чіхулі ще з часів, коли він був студентом дизайну інтер’єру в Університеті Вашингтона, де він навчився робити ретельну візуалізацію олівцем і малюнком. Він працює з різноманітними носіями, включаючи акрил, акварель, вугілля, графіт — навіть вогонь — щоб створити свої виразні двовимірні твори мистецтва, які відсилають до розвитку його роботи зі склом.

матеріал з сайту Chihuly Studio ©️ www.chihuly.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *